Zoals bij vrijwel alle groepssamenkomsten die ik heb mee gemaakt, kwamen er veel mensen te laat aanzetten bij de lessen op de kunstacademie. Dit bleef zo door gaan, dag na dag, en de docenten en mede leerlingen werden er moe van. Ik vormde een idee om gebruik te maken van groepsdruk, en op deze manier iedereen optijd te laten komen. Om bij de telaatkomers een schuldgevoel op te wekken liet ik ze de dag verpesten voor de gehele klas.

In de deur bouwde ik een houten frame, waar houten latten van boven naar beneden in gelegd konden worden. Elke telaatkomer moest een stok toevoegen en zo bleven ze de rest van de dag in de deur. Dus, hoe meer te laatkomers, hoe dieper je moet bukken om door de deur te gaan. En niemand wil díe persoon zijn, een kwartier te laat, de laatste stok plaatsend en in stilte er onderdoor kruipend terwijl je klasgenoten geërgerd toekijken.

Dit project maakte mij niet erg populair bij mijn klasgenoten, maar het was zeek effectief. Neem gerust contact met mij op als jij dit ook in jou werk/educatie omgeving wil uitproberen om je collega's, mede leerlingen, of studenten voor een goed doel te treiteren.